matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Ada:
Można prosić o pomoc? Oblicz pochodną z f(x)=
x
2
+
2
x
9 lut 16:59
Jerzy:
f’(x) = 1/2 − 2/x
2
9 lut 17:02
6latek:
2
f'(2/x)= −
x
2
1
U{x/2}=
x wiec pochodna ile wynosi ?
2
9 lut 17:03