Przekształcenie liniowe
Adiseeker: Witam czy ktoś moglby mi pomoc z tym zadaniem ?
Dla przekształcenia liniowego f : V → W znajdź macierz MEG(f) {E i G sa w indeksie dolnym),
gdzie
c) V = R3, W = R2 , f(x, y) = (4x − y, 7x − 3y), E = {(2, 1, 0),(4, 0, 2),(0, 1, 2)}, G ={(1,
1),(0, 1)}.
9 lut 16:04
ABC:
skoro f:R
3→R
2, to dlaczego w opisie nie jest f(x,y,z)? coś pokręciłeś
9 lut 16:40
Adiseeker: Dlatego mam z tym zadaniem wlasnie problem ,mam tylko odpowiedz ,bo bylo to dla mnie zbyt
proste wtedy zeby zanotowac ,a teraz miesiac po tych zajeciach nie pamietam ,jak to
obliczylismy
,wiec blad moze byc w tresci zadania ,ale odp byla taka Macierz
| 7 9 |
| 4 −2 |
i mam jeszcze takie obliczenia zanotowane f(2,11)=(7,11) f(4,7)=(9,7)
9 lut 19:38
9 lut 19:39
ABC:
ja myślę że ten układający miał chwilowe zaćmienie umysłu
albo to z rozmysłem żeby sprawdzić
studentów, też może być
9 lut 19:42