Trzeba obliczyć granicę korzystając z reguły de Hospitala
Kasprzakos: lim √x/ln2x
x→∞
18 lut 12:30
Kasprzakos: Mógłby ktoś pomóc?
18 lut 16:05
Kasprzakos: Może się ktoś teraz skusi?
18 lut 19:10
Kasprzakos: Towarzysze pomożecie?
18 lut 19:49
Edek: | | √x | | ∞ | | | | 1 | | x | |
lim(x→∞) |
| = [ |
| ] H = |
| = |
| * |
| |
| | ln2x | | ∞ | | | | 2√x | | 2lnx | |
=
| | √x | | ∞ | | | | 1 | | x | | √x | |
= |
| = [ |
| ] H = |
| = |
| * |
| = |
| =
|
| | 4lnx | | ∞ | | | | 2√x | | 4 | | 8 | |
18 lut 20:28