−y | ||
arctg(2−z) = φ = arctg( | ) | |
2−x |
−y | π | |||
arctg( | ) = | //patrz wzor wikipedia | ||
2−x | 6 |
π | −y | |||
tg | = | |||
6 | 2−x |
1 | −y | ||
= | |||
√3 | 2−x |
x−2 | x−2 | √3x − 2√3 | ||||
y = | −−>czyli w przedziale x<2 rysujesz y = | = | ||||
√3 | √3 | 3 |
−y | π | |||
arctg( | ) + π = | //patrz wzor wikipedia | ||
2−x | 6 |
√3x−2√3 | ||
Czyli to y= | to jest prosta, którą mam narysować? | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |