Oblicz granicę
Michał: | | sin(7x) | |
Oblicz: lim x→0 |
| |
| | √3x+42 | |
9 lut 01:54
Michał: W mianowniku ma być √3x+4−2
9 lut 11:25
Janek191:
| | sin (7x)*√3x + 4 +2) | |
f(x) = |
| = |
| | (√3 x + 4 − 2)*(√3x + 4 + 2) | |
| | sin ( 7 x)*(√3 x + 4)+ 2) | | 7 | |
= |
| * |
| |
| | 7x | | 3 | |
więc
x→0
9 lut 11:37
Jerzy:
| | sin7x | |
Dodaj Janku,że limx→0 |
| = 1 |
| | 7x | |
9 lut 11:55
Michał: Właśnie próbowałem domnożyć przez mianownik że zmienionym znakiem, ale nie wiedziałem
co dalej z tym zrobić. Dzięki wielkie za wytłumaczenie!
9 lut 12:16
Janek191:
9 lut 15:31