matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągłość fun
Marcin2121:
Zbadaj ciagłość funkcji
1
{arctg(
) dla x≠o
x
f(x)= { 1 dla x=0
8 lut 18:01
Leszek:
lim arctg(1/x) = π/2 , dla x→0
+
, to wynika z wykresu funkcji lim arctg(1/x) = −π/2 , dla x →0
−
8 lut 19:17
Marcin2121:
dziękuje
8 lut 20:00