granice
Natii:Hej, czy ktoś wie jak to zrobić?
1. Oblicz sumę:
n n
∑ k
k=0
Te n nad k powinno być jeszcze w nawiasie.
2. Oblicz granicę
a) lim (2n +7/2n)n
n→∞
b)lim √5n+6en
n→∞
i tutaj pierwiastek jest n−tego stopnia
3) Oblicz pole figury ograniczonej wykresami krzywych y=x2 oraz y=x6
(rysunek)
8 lut 00:00
iteRacj@:
2n+7
7
a) limn→∞(
)n = limn→∞(1+
)2n*(1/2) =e7*(1/2)
2n
2n
b) skorzystaj z tw. o trzech ciągach
5n≤ 5n+6*en ≤ 5n+6*5n
8 lut 08:11
ABC:
zad 1 wskazówka ile to będzie (1+1)n ze wzoru dwumianowego Newtona?