zd
Jan: | | 1 | |
Liczby −2 i 4 są miejscami zerowymi funkcji f(x)= − |
| +bx+ c |
| | 2 | |
Wyznacz współczynniki b i c i narysuj wykres funkcji
Dla jakich wartości x wykres funkcji f leży powyżej wykresu funkcji g(x)=x+2
7 lut 18:29
ABC:

Jeżeli funkcja liniowa ma dwa miejsca zerowe, to musi być tożsamościowo równa zero
7 lut 18:52
Eta:
| | 1 | |
f(x)= − |
| x2+bx+c −−− myślę,że taka jest ta funkcja |
| | 2 | |
z postaci iloczynowej
| | 1 | | 1 | |
f(x)= − |
| (x+2)(x−4) ⇒ f(x)= − |
| x2+x+4 to b= 1 , c=4 |
| | 2 | | 2 | |
g(x)=x+2
f(x) >
g(x) ⇒
x∊(−2,2)
7 lut 18:55
ABC: no zobaczymy Eta jak autor się wypowie
7 lut 18:59
Janek191:
Jan źle przepisał treść zadania
7 lut 19:03
Jan: Zabrakło kwadratu nad x. Przepraszam i dziękuję
7 lut 19:05