matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Michał:
Jak się dokładnie liczy takie całki
√
lnx
x
7 lut 15:29
Adamm:
√
lnx
1
√
lnx
∫
dx =
√
lnx
lnx −
∫
dx
x
2
x
⇒
√
lnx
2
∫
dx =
√
lnx
lnx + C
x
3
7 lut 15:31
Jerzy:
Podstaw: lnx = t i masz ∫
√
t
dt
7 lut 15:41