matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba
onagonia:
Wyznacz liczbę punktów wspólnych podanych funkcji: y=−2/x, y=−5x
6 lut 21:42
Adamm:
2
6 lut 21:43
Mila:
Algebraicznie: x≠0
2
−
=−5x⇔2=5x
2
x
2
x
2
=
5
x=
√
2
5
lub x=−
√
2
5
⇔
√
10
x=
i y=−
√
10
5
lub
√
10
x=−
i y=
√
10
5
6 lut 22:25