pochodna z
pochodna: pochodna z
| | (6x−1−tg2x)(x−lnx)−(3x2−tgx)(1−1x) | |
f'(x)= |
| |
| | (x−lnx)2 | |
| | f | | f'g−fg' | |
liczyłem to to z tego wzoru( |
| )'= |
| ale to chyba trzeba inaczej  |
| | g | | g2 | |
6 lut 14:09
pochodna: | | 3x2−2tgx | |
ajj tam w ogóle jest y= |
| |
| | x−lnx | |
6 lut 14:10
Jerzy:
Wzór dobry , zastosowanie kiepskie.
| | 1 | |
(3x2 − tgx)' = 6x − |
| |
| | cos2x | |
6 lut 14:11
Leszek: Dobry wzor , ale zle policzyles pochodna licznika , policz jeszcze raz
( tg x ) ' = 1/cos2x
6 lut 14:13
pochodna: | | 1 | |
a jak tam jest −2tgx to −2* |
| |
| | cos2x | |
6 lut 14:18
Jerzy:
Tak.
6 lut 14:21