potęgi
Ola: Przestaw wyrażenie w postaci iloczynu potęg o wykładnikach całkowitych
6 lut 13:51
Jerzy:
1) = a−1*b−2*d
6 lut 14:01
Leszek: 2) w mianowniku chyba powinno byc " y2 " zamiast " x2 " ? ?
6 lut 14:03
Ola: własnie jest x2
6 lut 14:03
Jerzy:
2) = 8*y2*z−1
6 lut 14:04
Ola: na pewno będzie w tym 1) razy d?
6 lut 14:05
Leszek: Jest to malo logiczny zapis "4 x3x2 z8 " ? ?
6 lut 14:05
Jerzy:
| | 1 | |
3) = |
| *a−5*b−2*c−3*d−1 |
| | 3 | |
6 lut 14:06
Ola: tak jest w książce
6 lut 14:06
6 lut 14:06
Jerzy:
@Leszek ... pewnie sprawdzaja, czy uczeń wie,że x3*x2 = x5
6 lut 14:07
Leszek: Chyba , ze tak ?
6 lut 14:08