matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
dzwon:
Oblicz całke podwójną (4y−3x
2
−2)dxdy gdzie D jest trójkątem o wierzchołkach A(0,0) B(2,2) C(2,4) Narysowałem sobie ten trójkąt tylko teraz
⎧
0≤x≤2
⎩
≤y≤
jak wyznaczyć obszar po y
5 lut 21:58
dzwon:
Pomoże ktoś bo nie rozumiem tego obszaru po Y
5 lut 22:23
dzwon:
0≤y≤4x ?
5 lut 22:27
Mila:
1) Prosta AB: y=x Prosta AC: y=ax i 4=2a, a=2 y=2x x≤y≤2x
0
∫
2
[
y=x
∫
y=2x
(4y−3x
2
−2)dy] dx=
5 lut 22:38