Udowodnij, że liczba nie jest pierwsza.
kolos z rodos: Udowodnij, że liczba 214 + 58 nie jest liczbą pierwszą. Po próbnej maturze cały czas nie
mogę dojść jak to zrobić. Jakieś pomysły?
5 lut 19:12
ABC: pisałem to tutaj z miesiąc temu ale wyszukiwarka nie łapie
5 lut 19:14
kolos z rodos: a chociaż sposób w jaki do tego dojść tak na szybko? zaraz oszaleję tutaj haha
5 lut 19:17
ABC:
dobra nie będę leniem

(2
7)
2+(5
4)
2=(2
7+5
4)
2−2*2
7*5
4=(2
7+5
4)
2−2
8*5
4=(2
7+5
4)
2−(2
4*5
2)
2
5 lut 19:17
kolos z rodos: dzięki bardzo
5 lut 19:19
studentka: 214 + 58 = (272
5 lut 19:20
jc: 214+58=(27+54)2−2*27* 54=(27+54)2 − (24*54)2
różnica kwadratów
5 lut 19:24
kolos z rodos: dziękuję wszystkim za pomoc
5 lut 19:28