.
sylwiaczek: naszkicuj wykres funkcji f. wyznacz wartosc najmiejsza i najwieksza tej funkcji w przedziale
<−1, 2>. dla jakich wartosci parametru m rownanie f(x)=m ma dwa pierwiastki?
f(x)= I3x+1 −4I
5 lut 18:54
Janek191:
5 lut 18:57
wredulus_pospolitus:
1) Rysujesz y = 3x
2) Rysujesz y = 3x+1
3) Rysujesz y = 3x+1 − 4
4) I w końcu rysujesz y = |3x+1 − 4|
Później robisz dalszą część zadania
5 lut 18:57
wredulus_pospolitus:

Janek ... przecież moduł działa w rysowaniu funkcji
5 lut 18:58
Janek191:
Nie wiedziałem
5 lut 18:59
sylwiaczek: a czyli mam dorze tylko po prostu po kratkach w zeszycie mi niedokladnie wyszlo
5 lut 19:00
Janek191:
ymin = ?
ymax = ?
5 lut 19:04