matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji
Ada:
lim (1+2/x)
3
x
x−>
∞
5 lut 13:46
Jerzy:
2
= lim [(1 +
)
x
]
3x/x
= (e
2
)
3
= e
6
x
5 lut 13:50
Ada:
Nie zauważyłam że można tu wykorzystać e . Dziękuję
5 lut 13:52