matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Beata:
ile wynosi α jezeli wiadomo ze sin
2
α=1/2 i 0 stopni jest mniejsze od α i mniejsze od 90 stopni?
17 lut 21:57
Eta:
sin
2
α=
1
2
i α€(0, 90
o
)
√
2
to sinα=
√
1/2
=
2
α=............ to już powinnaś wiedzieć Pozdrawiam
17 lut 22:00