matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Algebra
Ola:
Dane są punkty: A(1,2,0), B(0,1,1), C(4,0,1) Napisz równanie prostej k,przechodzącej przez punkt A i równoległej do prostej BC.
4 lut 14:10
Mila:
BC
→
=[4,−1,0] Prosta k: x=1+4t y=2−t z=0 ( bo z=0+0t) t∊R
4 lut 15:34