matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozcie
TyTuS:
średnica podstawy walca ma długość 8 cm. oblicz V i pc jeżeli przekątna przekroju osiowego d = 10 cm
4 lut 12:28
PW:
Wysokość h obliczysz korzystając z twierdzenia Pitgorasa: h
2
+8
2
=10
2
h
2
=100−64 h
2
=36 itd.
4 lut 12:44