Zespolone
Jankes: Rozwiąż rownanie z2 −5iz−4=0
4 lut 12:03
ICSP: z2 − 4iz − iz − 4 = 0
z(z − 4i) − i(z − 4i) = 0
(z−i)(z − 4i) = 0
4 lut 12:05
Jankes: tylko ze to jest na liczbach zespolonych to nie powinno sie przyjąć z=x+iy
4 lut 12:10
ICSP: Można, ale nie trzeba.
4 lut 12:11
Jankes: no tak tylko że np z pierwszego nawiasu wychodzi z=i co jest chyba fałszem
4 lut 12:13
Adam: z=i ==> x+iy−i=0 ==> x+i(y−1)=0 ==> x=0 ⋁ y=1
4 lut 12:15
Adam: tam powinien być spójnik i a nie lub, mój błąd
4 lut 12:16
ICSP: Co Ci się nie podoba w liczbie zespolone z = i ?
4 lut 12:18
PW: On by chciał Deltą Naszą Kochaną
4 lut 12:20