matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Elo:
Postać trygonometryczna z=−2−3i
√
3
z=−2−2i
√
2
z=
√
3
−i
4 lut 08:00
pudel:
Postać trygonometryczna? z=
√
3
−i
√
3
=rcosφ −i=−irsinφ _____________ 3=r
2
cos
2
φ 1=r
2
sin
2
φ _______________ r=2 _______________
11π
11π
z=2[cos
+isin
]
6
6
4 lut 09:15