matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiór w układzie
Maciess:
Funkcja liniowa f określona wzorem f(x)=ax+b b) Narysuj w układzie współrzędnych zbiór
1
A={ (x,y) : x∊<−1,3>, y=
x+b , b∊<−2,1> }
2
No i jakby ktoś sprawdził mi poprawność rysunku, bo nie wiem czy poprawnie. Rozwiązanie to cały różowy równoległobok.
3 lut 22:11
Adamm:
źle
1
1
a nie −
2
2
3 lut 22:14
Eta:
Dobrze
https://matematykaszkolna.pl/strona/2347.html
3 lut 22:15
Maciess:
Fakt, "−" zjadłem. Dziękuje
3 lut 22:17
Mila:
1
Jeżeli y=
x+b , x∊<−1,3> i b∊<−2,1>
2
3 lut 22:17