matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągłość funkcji
Łukasz:
F:R−>R ciągła i taka, że f(x+2q)=f(x) dla każdego x rzeczywistego i q wymiernego. Wykaz że f jest funkcją stałą. Pomocy
3 lut 20:47
Adamm:
f(0) = f(q) dla q∊Q z ciągłości f(0) = f(x) dla x∊R
3 lut 20:50