Znajdź pierwiastki zespolone
Emilka: Mam znaleźć wszystkie pierwiastki zespolone i nie ma zielonego pojęcia jak się za to zabrać:
z2=1+√3
3 lut 19:43
Janek191:
Czy coś nie zgubiłaś ?
3 lut 19:45
Emilka: nic nie zgubiłam dlatego takie dziwne to zadanie
3 lut 19:45
Janek191:
Może powinno być
z2 = 1 + √3 i ?
3 lut 19:46
Emilka: no własnie nie było i, ale uznajmy ze profesor o tym zapomniał, to jesli wyglądałoby zadanie
tak jak napisałes to jak ma to zrobić?
3 lut 19:50
Janek191:
Zamień na postać trygonometryczną
3 lut 19:54
Emilka: kurka XD dobra to wiem xd
3 lut 19:55
Janek191:
z2 = 2*( cos 60o + i sin 60o)
3 lut 19:57