matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
n
sylwiaczek:
wyznacz zbior wartosci funkcji f i oblicz dla ktorych argumentow ta funkcja przyjmuje wartosc 1 f(x)=cosx−
√
3
sinx
3 lut 17:56
Mila:
1)
1
√
3
y=cosx−
√
3
sinx=2*(
cosx−
sinx)⇔
2
2
π
π
y=2*(sin
*cosx−cos
*sinx)
6
6
π
y=2*sin(
−x)
6
π
−1≤sin(
−x)≤1 /*2
6
π
−2≤2*sin(
−x)≤2
6
Zw
f
=<−2,2> 2)
π
2*sin(
−x)=1
6
π
1
sin(
−x)=
6
2
dokończ sama
3 lut 18:03