matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Elipsa o hiperbola ?
Elo:
Jak odrożniać elipsę i hiperbolę a)4x
2
+3y
2
+8x−8=0 b)−3x
2
−12x+y
2
−6y−12=0
3 lut 13:14
iteRacj@:
Równanie elipsy (jedna z możliwych postaci):
x
2
y
2
+
=1
a
2
b
2
a/ Równanie hiperboli:
x
2
y
2
−
=1
a
2
b
2
b/
3 lut 13:23