W jednym układzie współrzędnych narysuj wykres następujących par funkcji
kdafb: W jednym układzie współrzędnych narysuj wykres następujących par funkcji
a) y=3x i y=1/3x
mógłby ktoś wytłumaczyć mi to na tym przykładzie , bo w ogolę tego nie rozumiem , bardzo proszę
o pomoc.
17 lut 20:30
ak1: Ułóż tabelkę dla każdej z funkcji i nartsuj oba wykresy w jednym układzie współrzędnych
17 lut 20:33
17 lut 20:35
patryk:
5 gru 13:41
Janek191:
| | 1 | |
Wykresy danych funkcji : y = 3x ( czerwony ) i y = |
| x ( niebieski ) |
| | 3 | |
są symetryczne względem prostej będącej wykresem funkcji y = x ( czarny )
5 gru 13:48