3−2x | ax+b | cx+d | |||
= | + | ||||
x2(x2+2x+2) | x2 | x2+2x+2 |
3 | ||
2b=3→b= | ||
2 |
5 | ||
2a+2b=−2→2a=−2−2b=−2−3=−5→a=− | ||
2 |
5 | ||
a+c=0→c= | ||
2 |
3 | 7 | |||
2a+b+d=0→d=−2a−b=5− | = | |||
2 | 2 |
3−2x |
|
| ||||||||||||||||||||||||||||||
= | + | |||||||||||||||||||||||||||||||
x2(x2+2x+2) | x2 | x2+2x+2 |
3−2x | 3−2x | A | B | Cx+D | |||||
= | = | + | + | ||||||
x4+2x3+2x2 | x2(x2+2x+2) | x | x2 | x2+2x+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |