Pomocy!!!! Czy wie ktos jak to rozpisac?
Maja: (1,3)
0,45=

? Pomocy


Czy wie ktos jak to rozpisac?
2 lut 13:31
Jerzy:
Tak.Wszyscy,od chyba już dwóch dni.
2 lut 13:38
mat: możesz to rozpisać jako
| | 13 | |
( |
| )9/20, nic więcej nie zrobisz |
| | 10 | |
2 lut 13:40
2 lut 13:42
Maja: Dziekuje wam, ale nadal nie mam pojecia jak dojsc do koncowego wyniku.
(1,3)
0,45=….


...=1,125...
6 lut 20:38
ABC:
podstawiłaś do tego rozwinięcia co podałem? ile wyrazów szeregu wzięłaś?

jak nie chcesz do tego to możesz tak:
e
0,45 ln(1,3)
i masz szeregi na obie te funkcje powszechnie dostępne
6 lut 20:43
ford:
(1,3)0,45 = (e0+3*10−1)2,25/5 = 5√(e0−3eπi*10−1)2,25
6 lut 21:02