wartoś parametru przekroju belki z warunku bez na zginanie, statyka
moment gnący:

Chodzi mi tylko o wersję statyczną, bo coś ciągle mi się nie zgadza.
1. Warunki równowagi − reakcja węzłów
2. Wyrażenie na moment gnący Mg(x)
3. Wyrażenie na siłę poprzeczną jako pochodną T(x)={...} −>max
M1 = 0, M2=0, q3=0,
Pomarańczowymi strzałkami zaznaczyłem Ra i Rb
2 lut 12:38
moment gnący: M1 działa w lewo
2 lut 12:38
moment gnący: Tak jak M3, nie wiem czemu nie zrobiło mi strzałek, bo na poglądzie były
2 lut 12:39
moment gnący: Ale M1 i tak się zeruje, więc nie jest potrzebne
2 lut 12:40
moment gnący: jest ktoś kto byłby wstanie pomóc? :<
2 lut 14:59
up: up
2 lut 21:41