matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć wartości własne i wektory własne macierzy
Pitrea:
Znaleźć wartości własne i wektory własne macierzy A= [2 1 3 2] I o ile się nie pomyliłem to wartości własne wyszły mi y1=2−√3 y2=2+√3 ale nie wiem jak obilivzyć wektory własne
2 lut 11:06