matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
oon:
Witam, poproszę o wytłumaczenie w jaki sposób obliczyć: tg15° * tg60° * tg75°. Dziękuję
1 lut 20:16
Eta:
tg75
o
=ctg15
o
i tg15
o
*ctg15
o
=1 i tg60
o
=
√
3
W= 1*
√
3
=
√
3
1 lut 20:21