matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
∫1/{(2+cosx)(3_cosx)}
Jabur:
∫1/{(2+cosx)(3+cosx)}
1 lut 19:26
jc:
1
1
∫(
−
) dx
2+cos x
3+cos x
Może będzie trochę łatwiej.
1 lut 19:32
Mariusz:
To się da inaczej rozbić
R(u,v)−R(−u,v)
R(−u,v)−R(−u,−v)
R(−u,−v)+R(u,v)
R(u,v)=
+
+
2
2
2
gdzie u=sin(x) v=cos(x)
1 lut 23:18
Mariusz:
5cos(x)
6+cos
2
(x)
−∫
dx+∫
24+11sin
2
(x)+sin
4
(x)
36−13cos
2
(x)+cos
4
(x)
5
dx
7+6tg
2
(x)
−∫
cos(x)dx+∫
24+11sin
2
(x)+sin
4
(x)
cos
2
(x)
24+59tg
2
(x)+36tg
4
(x)
1 lut 23:39