pole obszaru ograniczonego
ader: Oblicz polę obszaru ograniczonego − nie wiem czy dobrze mam..
witam,czy mógłby mi ktoś pomóc obliczyć te zadanie? bo nie wiem czy zrobiłem dobrze tylko
jeden przykład bo reszte zrobiłem dobrze ale tutaj nie mam wartości xe i samemu musialem
podawać
∫−2x2+2dx , ∫−x2+1dx
wykres mam zrobiony, czyli dwie parabole jedna na y=1 druga na y=2 i pole obszaru ograniczonego
będzie pomiędzy Y=2 a Y=1 ale dalej się myle trochę co do obliczeń.
Mam obliczyć jedną całkę podstawiająć osobno 1 i −1 i od tego odjąć i uzyskać wynik
i potem z drugą zrobić to samo i wyniki z obydwu od siebie odjąć i wyjdzie mi pole obszaru
ograniczonego?
Ktos by mi zrobil to zadanie ale w taki sposób aby to nie było zrobione nie wiadomo jak i aby
student 1 roku cos zrozumial z zapisu? tzn. chodzi mi o nie skrótowe bo wiele osób pomaga ale
uzywaja skrótowych a potem człowiek się gubi xd
1 lut 15:58
Mila:
Napisz treść zadania, bo gubię się w Twoich komentarzach.
1 lut 17:25