2 | ||
dla n=2 mamy 1 możliwość ( | =2 | |
1 |
4 | 4 | |||
dla n=4 mamy | , | −− 2 możliwości | ||
2 | 3 |
6 | 6 | 6 | ||||
dla n=6 mamy | , | , | −− 3 możliwości | |||
3 | 4 | 5 |
1+25 | ||
więc tych możliwości jest w sumie: 1+2+3+..+25 = | *25= 325 takich par | |
2 |
x | ||
Mamy podać pary (x,y) spełniające warunek zadania , że | ∊(1,2> | |
y |
3 | ||
dla n=3 mamy: | −− 1 możliwość | |
2 |
5 | 5 | |||
dla n= 5 mamy : | , | −− 2 możliwości | ||
3 | 4 |
7 | 7 | 7 | ||||
dla n=7 mamy: | , | , | −−− 3 możliwości | |||
4 | 5 | 6 |
625 | ||
P(A)= | =........... bo |Ω|=50*49 ( losowanie bez zwracania | |
50*49 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |