Pokazac rownolicznosc zbiorow
Andzi: Pokazac rownolicznosc zbiorow:
a) A = (0;1] i B=[1:3)
b) C= (0:1] i D=[1:∞)
31 sty 20:39
ABC:
skonstruować bijekcję trzeba
w a) można f(x)=−2x+3 wtedy f(A)=B
31 sty 20:57
Andzi: A moglbys to jakos rozpisac? Przeszukalam pol internetu i jakos nie umiem tego zrozumiec
kompletnie.
Co trzeba zrobic, jak zrobic, jak to rozpisac.
Chciala bym to zrozumiec
31 sty 21:13
ABC:
równoliczność takie ujęcie ludzi pierwotnych i dzieci , jak dzielą cukierki : jeden dla ciebie,
jeden dla mnie
jeżeli pokażesz funkcję różnowartościową z jednego zbioru "na" drugi to są równoliczne
czyli mądrze mówiąc ta funkcja to iniekcja+suriekcja , czyli bijekcja
31 sty 21:37
Andzi: Czyli jezeli pod x podstawie cos ze zbioru A to bedzie to musi zawierac sie to w zbiorze B?
31 sty 21:47
ABC:

zbiór czerwonych kropek i niebieskich kropek są równoliczne, zielone strzałki pokazują
przykładową bijekcję
31 sty 22:15