matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierz przejścia
Natalia:
Niech S = {v1, v2} i T = {w1, w2} będą takimi bazami przestrzeni liniowej R
2
, że macierz A = 2 2 3 1 jest macierzą przejścia z bazy S do bazy T. Znaleźć współrzędne wektora 3w1 − 2w2 w bazie S.
31 sty 19:37