:(
princesss: Z pudełka w którym są tylko kule białe i czerwone losujemy dwie kule. Prawdopodobieństwo
| | 9 | |
wylosowania co najwyżej jednej kuli białej jest równe |
| wobec tego prawdopodobieństwo |
| | 35 | |
wylosowania dwóch białych kul jest równe?
31 sty 13:55
PW: To są zdarzenia przeciwne.
31 sty 16:52
31 sty 16:55
wredulus_pospolitus:
Tak ... a najzabawniejsze (i zarazem najbardziej idiotyczne) w tym zadaniu jest to ... że ów
| | 9 | |
|
| nie ma absolutnie żadnego sensu i taka wartość nigdy by nie miała prawa wyjść dla tej |
| | 35 | |
sytuacji
31 sty 18:06
PW: Może, nawet wczoraj miałem zadać takie pytanie.
| | | | 26 | | 6•26 | | 13•12 | |
P(B2)= |
| = |
| = |
| = |
| , |
| | | | 35 | | 6•35 | | 15•14 | |
a więc b=13, c=2.
1 lut 20:25