matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadać przebig zmienności funkcji
funkcja:
x+1
f(x) =
x
2
+9
31 sty 12:01
Jerzy:
D = R
x
2
+ 9 − 2x(x +1)
−x
2
− 2x +9
f'(x) =
=
(x
2
+ 9)
2
(x
2
+ 9)
2
Teraz miejsca zerowe pochodnej
31 sty 12:04