matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kapitalizacja
Nieumiemmatmy:
W bank obowiązuje kapitalizacja złożona miesięczna ze stopą roczną 6%. Podaj po jakim czasie wpłacona do tego banku kwota wzrośnie podwójnie. Ktoś pomoże?
31 sty 11:38
wredulus_pospolitus:
Aby poznać odpowiedni wzór musiałem poświęcić całe 10 sekund na poszukiwania w internecie (i wpisanie w wujku google odpowiednie hasło)
https://www.google.com/search?q=kapitalizacja+z%C5%82o%C5%BCona+miesi%C4%99czna+wz%C3%B3r&oq=kapitalizacja+z%C5%82o%C5%BCona+miesi&aqs=chrome.1.69i57j0l2.7176j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
polecam na przyszłość najpierw próbę samodzielnego odnalezienia rozwiązania
31 sty 11:40