matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Darek:
f(x) = x
e
x
Zapisuję to jako e
lnx
e
x
= e
e
x
lnx
e
x
e
x
f'(x)= (e
x
lnx +
) * (e
e
x
lnx
) = (e
x
lnx +
) * x
e
x
x
x
Niestety wychodzi źle
30 sty 23:38
Adamm:
?
30 sty 23:46
wredulus_pospolitus:
A co konkretnie (niby) źle jest
Rozumowanie i liczenie prawidłowe ... wynik także prawidłowy
30 sty 23:51