zadanie
Olek : W jakim przedziale wykres funkcji f(x) = x3 leży powyżej wykresu funkcji g(x) = 1x
Rozwiązanie przedstaw na wykresie oraz analitycznie (wykonaj odpowiednie obliczenia).
Podpowie ktoś jak to rozwiązać bo w ogóle nie rozumiem :<
30 sty 20:28
ICSP: | | 1 | |
Graficznie : narysuj w jednym układzie wykresy funkcji f(x) = x3 i g(x) = |
| |
| | x | |
| | 1 | |
Analitycznie : Rozwiąż nierówność x3 > |
| |
| | x | |
30 sty 20:30
Nieumiemmatmy: I ten przedział z rozwiązania jest odpowiedzią?
30 sty 20:40
ICSP: tak
30 sty 20:41