statystyka
błagam_o_pomoc: Dla próbki losowej
−3,−1,−1,1,2,2,4,6
obliczyć współczynnik zmienności, kurtoze i współczynnik asymetrii
30 sty 20:05
błagam_o_pomoc:
| | (xi−xsr)2...+(xn−xsr)2 | |
s2(Wariancja)= |
| |
| | n | |
| | (xi − xsr)3 | |
g= |
| (asymetria) |
| | s3 | |
| | (xi − xsr)4 | |
K= |
| (Kurtoza) |
| | s4 | |
Dobrze myśle

wystarczy podstawić i wio?
30 sty 20:34
błagam_o_pomoc: przy g i K
| | 1 | |
g= |
| *∑(i=1 do n)(xi−xsr)3 |
| | n | |
a przy ka
| | 1 | |
K= |
| *∑(i=1 do n)(xi−xsr)4 |
| | n | |
licznik
30 sty 20:36
błagam_o_pomoc: 
30 sty 21:36
błagam_o_pomoc: <chlip>
30 sty 21:41
błagam_o_pomoc: .,.
30 sty 22:34
ABC:
no znasz wzory to czego ryczysz?
30 sty 22:37