matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wss
Kasia:
kwadrat roznicy liczby x i y jest rowna 36 a suma ich kwadratow rowna jest 20 wobec tego iloczyn x i y jest rowny
17 lut 18:28
Eta:
(x−y)
2
= 36 i x
2
+y
2
=20 to: (x−y)
2
= x
2
−2xx +y
2
16
36= 20 −2xy => xy=
= −8
−2
17 lut 18:32
Kasia:
17 lut 18:35