matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak rozwiazac to rownanie
Makaron:
z
4
+(1+i)z
2
+i=0 probowalem przez podstawienie t=z
2
t
2
+(1+i)*t+i=0 i delta wyszła mi −2i i teraz nie wiem co dalej prosze o pomoc
30 sty 17:02
Mila:
Podpowiedź: (−2i)=(1−i)
2
30 sty 17:28