Prosze o wyjasnienie, bo nie wychodzi mi dobry wynik ;d
misieq:

Oblicz wartość liczbową wyrażenia w oparciu o rysunek X=3 pierwiastki z 2 y= pierwiastek z 6
A=alfa
a) (cosα − sinα) /sinα
30 sty 16:50
Mila:
| | cosα−sinα | | cosα | | sinα | | √3 | |
w= |
| = |
| − |
| =ctgα−1= |
| −1 |
| | sinα | | sinα | | sinα | | 3 | |
30 sty 18:04
misieq: nie bardzo rozumiem
30 sty 18:05
Bleee:
A czego nie rozumiesz? Albo inaczej... co rozumiesz?
30 sty 18:10
misieq: No to skąd się wziął tangens rozumiem, ale nie za bardzo rozumiem obliczeń :v W odp jest wynik
pierwiastek z 3 − 3 / 3
30 sty 18:16
Jerzy: 18:04 ..... sprowadź do wspólnego mianownika.
30 sty 18:19
misieq: Okej, już rozumiem Jerzy. Dzieki.
30 sty 18:20