matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
kasienka:
Arg[(
√
3
+i)
3
]=π/2 to jest prawda?
30 sty 15:08
Jerzy:
Arg(z
n
) = n*Argz + 2kπ
π
π
Arg(
√
3
+i)
3
= 3*
+ 2kπ =
+ 2kπ
6
2
30 sty 15:18
katarzynka:
czyli prawda
30 sty 15:20