analiza mat
xxx: Proszę o pomoc, bo nie moge sobie poradzić
Narysuj przykład funkcji, która w x=−1 jest nieciągła i posiada granicę właściwą przy x −> −1
29 sty 22:02
Adamm:
np.
f(x) = 0 dla x≠0, 1 dla x=−1
29 sty 22:10
xxx: Nie ogarniam, coś jest nie tak chyba, bo dla x=−1 mamy dwie wartosci
29 sty 22:12
xxx: Adamm chodziło Ci o to, że f(x) =0 dla x≠−1 ? Jaka wtedy jest granica?
29 sty 22:13
Adamm:
f(x) = 0 dla x≠−1,
1 dla x=−1
29 sty 22:13
Adamm:
wtedy f(x) → 0 dla x→−1
29 sty 22:14
xxx: przecież to po prostu punkt nieciągłości 1 rodz usuwalny! ehhh
dziękuję! zaćmienie jak nic
29 sty 22:18