matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
olka:
Oblicz sumę wszystkich liczb naturalnych, które przy dzieleniu przez 5 dają resztę 3 i są mniejsze od 200
17 lut 18:16
driver:
3, 8, 13, 18, 23,........, 198. 3+(n−1)*5=198 n=... S
n
=
a
1
+a
n
2
*n=......
17 lut 21:03