matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Karolina:
1
∫
dx
1+x
4
29 sty 20:54
ABC:
rozkład na ułamki proste x
4
+1=x
4
+2x
2
+1−2x
2
=(x
2
+1)
2
−(
√
2
x)
2
=(x
2
−
√
2
x+1)(x
2
+
√
2
x+1)
29 sty 20:59